صفحه اصلي > سایت > اخبار 
 


  چاپ        ارسال به دوست

گزارش خبری

نشست مشترک هیأت مدیره سازمان با مدیرکل راه و شهرسازی استان برگزار شد

 

دیدار رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان با مدیرکل راه و شهرسازی استان و جمعی از مدیران آن اداره کل به میزبانی اداره کل راه و شهرسازی در روز چهارشنبه 10 آذرماه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان، در ابتدای این دیدار رئیس سازمان ضمن بیان اهمیت همکاری فی‌مابین از ضرورت نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین در زمینه موضوعات مشترک گفت.

 مهندس بشیر از طرح اقدام ملی مسکن، بخشنامه تعارض منافع و تعرفه خدمات مهندسی به عنوان سه دغدغه اصلی جامعه مهندسی در حال حاضر نام برد و خواهان اقدام جدی اداره کل برای حل این موضوعات شد.

رئیس سازمان افزود: عدم شفافیت بخشنامه تعارض منافع باعث ایجاد سردرگمی و اخلال در امور جاری سازمان شده است.  مهندس بشیر با اعلام اینکه تمام اعضای هیأت مدیره دوره نهم در ابتدای کار پروانه‌های خود را تحویل داده‌اند، از عدم تشکیل جلسات گروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی، عدم تمایل افراد نخبه به موضوع بررسی نقشه‌ها در کمیسیون فنی سازمان و همچنین مشکلات عدیده پیش آمده برای اداره دفاتر نمایندگی به علت محدودیت تعداد عضو در شهرهای کوچک به عنوان اصلی‌ترین مشکلات ایجاد شده توسط بخشنامه تعارض منافع در امور جاری سازمان نام برد.

مهندس بشیر در پایان ضمن تاکید بر آمادگی سازمان برای همکاری همه جانبه با اداره کل در موضوعات مطرح شده، خواهان حمایت اداره کل راه و شهرسازی از موضوعات مدنظر سازمان در مراجع حاکمیتی از جمله افزایش تعرفه در هیأت چهارنفره استان شد.

بنابراین گزارش سيدعبدالمجيد نژادصفوی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در این دیدار ضمن تبریک به اعضای هیأت مدیره به منظور گرفتن رای اعتماد از جامعه مهندسی گفت: همدلی و وفاق اعضای هیأت مدیره بازخورد بسیار مثبتی در جامعه خواهد داشت و انجام امور و حل مسائل را آسان‌تر خواهد کرد. وی افزود: باید تلاش کرد که دیدگاه‌ها چه در درون مجموعه نظام مهندسی و چه در تعامل اداره کل با سازمان به هم نزدیک شده و فضای تفاهم و همکاری بر روابط ما غالب باشد.

نژادصفوی با اعلام اینکه دغدغه معیشت و تعرفه خدمات مهندسی یک مطالبه بحق از سوی جامعه مهندسی است، در خصوص تعیین تعرفه جدید نظام مهندسی گفت: آمادگی کامل جهت طرح تعرفه 1400 در هیأت چهارنفره وجود داشته و اداره کل نیز تمام تلاش خود را در جهت تصویب آن بکار خواهد بست.

نژادصفوی همزمان خواهان ورود مهندسان استان به همکاری در طرح‌های عمرانی و توسعه بزرگ در استان شد تا علاوه بر اشتغال‌زایی به معیشت مهندسان نیز کمک رساند

وی در این راستا از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خواست تا در خصوص اصلاح ساختاری در این خصوص، پیشنهادات عملی خود را جهت پیگیری‌های بعدی ارائه دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح ملی جهش مسکن و تقاضای بالای مردم در استان خراسان رضوی گفت:  طی یک ماه گذشته بیش از 120 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده‌اند که نشان از نیاز شدید استان به ساخت مسکن دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: در این خصوص به مجموعه راه و شهرسازی دستور داده‌ام تا هیچ پروژه‌ای بدون آزمایش‌های مکانیک خاک و مطالعات ژئوتکنیک انجام نشود.  

نژادصفوی خواهان همکاری همه جانبه نظام مهندسی در این طرح شد و خاطرنشان کرد که تحت هیچ شرایطی نباید کیفیت این پروژه‌ها فدای سرعت و کمیت شود.

وی با اشاره به دغدغه سازمان در خصوص بخشنامه تعارض منافع از کمیته مشترک سازمان و اداره کل که جهت پیگیری این موضوع از وزارتخانه تشکیل شده استقبال کرد و خواهان پیگیری مستمر این موضوع توسط کمیته مذکور شد.

وی افزود: ابهام در این موضوع مورد توجه اداره کل نیز قرار دارد و دغدغه‌ای است که در جلسات در سطوح بالای وزارتخانه نیز توسط بنده مطرح شده است و امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه شفافی برسد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان در ادامه با اشاره به ضرورت نظارت جدی بر ساخت و ساز از جامعه مهندسی خواست تا در این خصوص حداکثر پایبندی به مقررات ملی ساختمان را در مرحله طراحی نقشه‌ها، اجرا و نظارت داشته باشند.

وی با بیان اینکه افزایش کیفیت ساخت و ساز در گرو استفاده از نظرات متخصصین در نهادهای تصمیم‌گیر است گفت: از ورود متخصصین  سازمان در بحث طرح‌های توسعه شهری استقبال می‌کنیم و در هر کارگروه و کمیته استانی که نیاز به حضور نمایندگان سازمان هست اعلام تا در این خصوص پیگیری لازم انجام شود.

وی با انتقاد از حجم پرونده‌های ورودی به کمیسیون ماده 100، آن را نشان‌دهنده انحراف از تصمیمات تخصصی و عدم اجرای قوانین در پروسه ساخت و ساز دانست.

نژادصفوی در ادامه با اشاره به موضوع زمانبر بودن پروسه صدور پروانه اشتغال به کار مهندسین گفت: دلیل اصلی زمانبر شدن این پروسه، سامانه مشترک ناکارآمدی است که از سال‌ها پیش برای این امر طراحی شده است.

وی از مجموعه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و اداره نظام مهندسی اداره کل خواست تا هرچه سریعتر برای تغییر این سامانه چاره‌جویی و اقدام نمایند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان در پایان ضمن اعلام آمادگی جهت برگزاری جلسات مستمر در بازه زمانی کوتاه جهت پیگیری موضوعات فی‌مابین، خواهان حفظ جو همکاری و تفاهم موجود در هیأت مدیره و به طبع آن بین سازمان و ارگان‌های حاکمیتی شد و آن را تنها راه برای رسیدن به مطالبات به حق جامعه مهندسی عنوان کرد.در ابتدای این نشست حاضرین در جلسه به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص موضوعات فی‌مابین پرداختند.

اهم موارد مطرح شده:

  • مهندس منصوری (سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی): هماهنگی و تفاهم بین اعضای هیأت مدیره سازمان / کنترل و نظارت بر فعالیت گروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی / تعامل با کانون کاردان‌ها و حل مسائل فی‌مابین با گفتگو / حمایت از مجموعه‌های دارای تاییدیه فنی در بحث فناوری‌های نوین توسط سازمان / رسیدگی به موقع و بدون تبعیض در شورای انتظامی و چابک‌سازی دبیرخانه آن / ایجاد فضای پایش روابط بین مهندسان و مالکین و بررسی اختلافات آنان در سازمان / برگزاری جلسات توسط سازمان با انجمن‌ها و تشکل‌های ساختمانی با مشارکت اداره کل جهت همکاری بیشتر / واقعی کردن نقش مجریان ذیصلاح در ساخت و ساز

 

  • مهندس افخمی (نایب رییس سازمان): ارائه گزارش در خصوص پیگیری پروژه‌های طرح مسکن ملی سبزوار، نیشابور و گلبهار

  • مهندس زارعی (عضو هیأت مدیره): افزایش تعرفه متناسب با مسئولیت مهندسان که بخصوص جهت امضای ساختمان‌های گروه الف در شهرستان‌ها مشکلات زیادی ایجاد کرده / عدم اعلام واقعی هزینه ساخت در جدول 10 باعث شده است همکاران رشته های تاسیسات خصوصا رشته برق در دریافت حق نظارت متضرر شوند

  • مهندس سریری (عضو هیأت مدیره): زمان‌مند شدن دوره مسئولیت مهندسین / اجرایی شدن مبحث 22 / اجباری شدن بیمه مهندسین / بروز شدن مقررات ملی ساختمان / طولانی بودن زمان صدور پروانه اشتغال / ضرورت بازنگری در تعرفه خدمات مهندسی

  • دکتر سیفی (عضو هیأت مدیره): شفاف شدن مصادیق تعارض منافع / متناسب شدن تعرفه خدمات مهندسین با مسئولیت ایشان

  • دکتر صبری (عضو هیأت مدیره): واقعی شدن تعرفه جهت حل مشکل عدم امضای پروژه‌های با متراژ کم / گزارش  کمیته مشترک پیگیری تعارض منافع / ضرورت حضور مهندسان شهرساز در طرح‌های توسعه شهری و پروسه‌های تصميم سازي و تصمیم‌گیری جهت توسعه بهينه شهري / اهميت مباحث و موضوعات شهرسازی و دامنه ي اثرات و تصميمات مرتبط با اين حوزه  از جمله جوانمرگي ساختمانها كه حاصل عدم توجه به نتايج تصميمات مي باشد.

  • دکتر ظریف مقدم (عضو هیأت مدیره): درخواست حمایت اداره کل راه و شهرسازی از سازمان در مصوبات هیات چهارنفره از جمله تعرفه مهندسین و همچنین وضعیت اجرای مبحث 7 مقررات ملی ساختمان در خصوص آزمایشگاه های ژئوتکنیک که از سال 85 تا کنون اصلاح نشده است.

  • مهندس فروهرنیا (خزانه‌دار سازمان): ایجاد صلاحیت بازرس تامین و نگهداری ساختمان در راستای اجرایی شدن مبحث 22 / اصلاح ساختار شکست به صورت عادلانه

  • دکتر معظمی (عضو هیأت مدیره): اصلاح تعرفه خدمات مهندسی / استفاده از توانایی فنی بالای کمیسیون های تخصصی سازمان در طرح‌های استان/ آغاز همکاری با اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای در بحث ترافیک و عقد تفاهم نامه با سایر سازمان های تابعه آن اداره کل

  • مهندس مهردوست (عضو هیأت مدیره): لزوم بررسی و دقت بیشتر در انتخاب محل احداث، تاسیسات زیربنایی و طراحی ساختمان های طرح ملی جهش مسکن و استفاده  از فن آوری های نوین صنعت ساختمان


٠٩:٠٨ - شنبه ١٣ آذر ١٤٠٠    /    عدد : ٢٥٨٢    /    تعداد نمایش : ١٤٠٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: